ירקות ממולאים זה אוכל של בית, וכנראה בגלל זה רוב האנשים ממש אוהבים לאוכלם.
יש כאלו שמוותרים מראש בגלל העבודה הרבה. אז נכון, זו הרבה עבודה,
אבל משתלמת! סיר עם ממולאים בבית זה מנמחם ומפנק. פה בגרסה טבעונית וטעימה במיוחד.
קישואים עגולים ממולאים בפטריות וקינואה
המצרכים:
12 קישואים עגולים
1 סלסלת פטריות שמפניון או כל סוג אחר שאוהבים. ניתן גם לערבב כמה סוגים
10 עגבניות בשלות קלופות
2 כוסות מיץ עגבניות
חצי כוס מים
1 בצל סגול גדול
3 גבעולי בצל ירוק
6 שיני שום
כוס וחצי קינואה
מעט סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שמן זית
אופן ההכנה:
משרים את הקינואה במים חמים לכחצי שעה
קולפים את הקישואים, מרוקנים את התוכן (ושומרים אותו!)
קוצצים דק בצל סגול גדול אחד ואת הבצל הירוק
קוצצים את הפטריות, את פנים הקישואים, 4 עגבניות כותשים ו3 שיני שום
בסיר רחב ושטוח (סוטאז) מטגנים בשמן זית את הבצלים ומוסיפים להם כחצי כפית סוכר וכפית מלח. (הסוכר לא מורגש, הוא רק מוציא את החמיצות מהבצל) עד להזהבה וריכוך
כאשר התערובת מוכנה, מוסיפה פנימה את הפטריות, הקישואים, השום והעגבניות ופלפל שחור ומטגנים את לריכוך קל של כל המרכיבים. בודקים אם חסר מלח.
מוסיפים את הקינואה (לאחר סינון) ומטגנים עוד כשתי דקות
מעבירים לקערה, ומשתמשים בסוטאז להכנת הרוטב, או שמשתמשים בסוטאז נוסף.
מטגנים בשמן זית 6 עגבניות קלופות מגורדות ו3 שיני שום, מוסיפים כחצי כפית סוכר וכפית מלח וכף פפריקה מתוקה
לאחר כמה דקות מוסיפים את מיץ העגבניות ומים ומביאים לרתיחה.
ממלאים את הקישואים במילוי שהכנו, מוזגים למעלה מעט מהרוטב ומניחים בסוטאז בתוך הרוטב (מספיק שמגיע עד לחצי הגובה) .
מביאים לרתיחה, מורידם לאש קטנה ומבשלים כשעה, או עד שהקישוא מתרכך והקינואה מוכנה
אם נשאר מילוי, אפשר למלא גם עגבניות, בצל או כל ירק אחר. אבל יש לשים לב, לכל ירק זמן בישול אחר… ואפשר גם פשוט לפזר בסיר את המילוי.