פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

אספרגוס בחמאה מתובלת 

אספרגוס הוא ירק יפיפה שגדל על גדות הנחלים שאוכלים אותו תמיד יש קצת הרגשה של ביקור במחוזות רחוקים..כאן מופיע מתכון פשוט וקל להכנה. ואולי זה בעצם הסוד באספרגוסהוא כל כך טעים שלא צריך להתאמץ הרבה בשביל שתצא מנה מהממת….

אספרגוס בחמאה מתובלתקודם מכינים חמאה מתובלת. כאן האפשרויות בלתי נגמרות,כל אחד יכול לתבל חמאה במה שאוהב והכל הולך…

המתכון שלנו  ל100 גרם (אפשר לשמור במקרר למתכונים אחרים ולמריחה על לחם)ממיסים חמאה , מוסיפים לה תבלינים ומקררים חזרה. (את חומרי התיבול מומלץ לטחון היטב המערבל מזון, אבל לא חייבים)100 גרם חמאה1 שן שום – כמובן שאפשר יותר  חצי כפית חרדלממש מעט מלח- לטעום3-4 אגוזי מלך מעט שמיר, מעט בזיליקום


מרתיחים מים בסיר רחב (שבו יכנסו האספרגוס שלמים) ומכניסים את האספרגוס למספר דקות (צריך להשגיח!) עד שמתרככים מעטמעבירים למי קרח (על מנת שישמרו על צבעם)מחממים סוטאז או מחבת שטוחה רחבה, ולפני שהיא ממש רותחת שמים 1-2 כפות חמאה מתובלת (לפי ההעדפה) ומיד את האספרגוס החלוט. (לא לתת לחמאה להשרף) ומעוטפים את גבעולי האספרגוס בחמאה כ2 דקותמגישים ונהנים… 

no-lazy