פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

עוגות כוסמין אישיות

קמח כוסמין כבר מזמן הפך במטבחים רבים לקמח מוביל, יש לו ערך גלקמי נמוך וטען עדין ומשגע. חוץ מזה, שניתן להחליפו כמעט בכל מתכון ביחס של 1;1 עם המתכון המקורי (כלומר לא שלנות הכמות) וזהו יתרון עצום. אלו עוגות אישיות טעימות ויפות להגשה, ויש עליהן המון וריאציות להגשה…


עוגות כוסמין אישיות:
החומרים:
2.5 כוסות קמח כוסמין מלא או לבן מנופה
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות
מעט תמצית וניל או חצי כפית מחית פיסטוק
4 ביצים או 2 כוסות בננה מעוכה או כוס רסק תפוחי עץ – אלו התחליפים הטבעוניים לביצים
1 כוס שמן קנולה
תוספות אפשריות (לא חייב) חצי כוס שוקולד צ’יפס מובחרים מריר או לבן
חצי כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים, חצי כוס קוקוס


אופן ההכנה
בקערת או במערבל שמים את הקמח המנופה ואבקת האפיה, אחר כך מוסיפים את הסוכר, הביצים (או תחליפיהם) והנוזלים
מערבבים היטב, מוסיפים את התוספות (אם רוצים) ומעבירים לגביעי קאפקייק חד פעמיים
ניתן להשתמש בשק זילוף על מנת להקל על החלוקה למנות
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ20 דקות (אל תשכחו שאלו מנות קטנות) או עד שקיסם יוצא יבש
כשמתקרר ניתן להגיש עם אבקת סוכר מעל או עם קצפת ותותים, או כל רעיון אחר העולה על רוחכם


בתאבון

 

 

no-lazy