עוגה טובה מתחילה בתבנית מתאימה! איך בוחרים תבנית מתאימה ואיכותית?
למרות שלכל אחד יש את העוגה המועדפת עליו, רובנו מתבלבלים לנוכח ההיצע הרב של התבניות בחנויות, אז בואו ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן.
למגוון תבניות האפייה שלנו לחצו כאן
תבניות אפיה עגולות ומרובעות עם קפיץ:
הסדרה הכי נפוצה, תבניות קפיץ מתאימות לאפיית עוגות בחושות, עוגות טורט, עוגות גבינה ועוד. המידות הנפוצות ביותר, המתאימות לרוב המתכונים הינן 24, 26 ס"מ, אך קיימות גם במידות קטנות לעוגות אישיות 12-14 ס"מ וכן מידות נוספות לאירועים שונים, כולל עוגת קומות, 16,18,20,22 ס"מ ואף גדולות בקוטר 28 ו-30 ס"מ. ע"מ להשתמש במידה הנכונה, כדאי לבדוק מה הומלץ במתכון המקורי.
בהעדר מידה, כדאי להשתמש בתבנית 24 ס"מ, ואם נשאר מעט יתרה להכין מנות אישיות בצד או בתבנית 26 ס"מ ומקסימום לקבל עוגה מעט נמוכה.. הסבתות מספרות, שפעם היו אומרים שעוגה עם 6 ביצים מתאימה לתבנית 24, 8 ביצים לתבנית 26 ו10 ביצים לתבנית 28…. נשמע מופרך? יכול להיות, אבל עם סבתות לא מתווכים…
בעבר תבניות אלו עשויות מנירוסטה או אלומיניום, בשנים האחרונות מקובל לעבוד עם תבניות הכוללת ציפוי מחומר שנקרא “נון סטיק” או מטפלון- ע"מ לחסוך בצורך בשימון התבנית (חשוב מאוד לקנות תבנית מיצרן מזוהה, ככה רוב הסיכויים שאכן החומרים בטוחים לשימוש)
כיום ישנה טכנולוגיה חדשה ויש תבניות אנודייז, אלו תבניות חזקות וקשיחות במיוחד, בעלות טכנולוגיה המפזרת את החום באופן שווה, וכך איכות האפייה גדלה. בסדרת האנודייז התבניות גבוהות יותר ובדר"כ החלק התחתון בעל תוספת של שטח למניעת נזילת שאריות עוגה לתנור.
בתבניות אלו ניתן גם להכין בהן עוגות קרות שדורשות קירור או הקפאה.
לעוגות גבינה מומלץ לקנות תבניות מיוחדות, עגולות ללא קפיץ עם תחתית נשלפת. בקוטר שבין 20-24 ס"מ בהתאם למתכון, הן מונעות את ה"פס" שנוצר מהקפיץ והעוגה יוצאת מושלמת. מתאים לעוגות קרות ואפויות. גם תבניות אלו מומלצות בטכנולוגיית האנודייז.
כיום ניתן להשיג גם תבניות אפיה מרובעות ומלבניות עם קפיץ המתאימות יותר למאפים, עוגות שמרים, עוגות בחושות, לזניה, פשטידות ועוד.
תבניות פאי:
תבניות פאי מיועדות להכנת מאפים מתוקים ומלוחים כשבסיסן הוא בצק פאי (בדרך כלל בצק פריך), עוגות כמו פאי לימון או וניל, פאי אגוזים או פרג, שדורשות אפיה שלמה, או פאי ממולא בקרם וניל ופירות או שוקולד, שבו אופים רק את הקלתית (הפאי) וממלאים במילוי קר. מתאים גם לפשטידות ומאפים מלוחים רבים.
תבניות אלו קיימות בצורתן העגולה המקורית, בקטרים החל מ6 ס"מ (פחות נפוץ) ועד 32 ס"מ, ובצורה מלבנית. התנית מורכבת ממסגרת משוננת (כמו פרח) ותחתית נשלפת. מומלץ להשתמש בתבניות נון סטיק.
טיפ קטן, ע"מ לחלוץ הפאי בקלות, לאחר האפייה מקררים את הפאי, ואז מניחים התבנית על גבי כוס או קערה הפוכה והמסגרת פשוט צונחת בקלילות.
תבניות אפיה מסיליקון:
תבניות מסיליקון קיימות בעשרות צורות שונות: עגולות, מרובעות, תבניות אינגליש, תבניות בצורות מיוחדות כגון: לב, פרח, חמניה, שושנים ועוד.
קיימות גם תבניות המיועדות לעוגות אישיות ולמאפיין החל מגודל ביס ועד למידת עוגה אישית מכובדת, וכן בעלות צורות מקוריות כמו כוכבים, פרחים שונים, עיגולים, מלבנים, משולשים, צורת קרמבו. כמו גם, צורות מותאמות לאירועים: טבעות, חמסות, כתרים ועוד, איתן אפשר להכין עוגות מכל הסוגים, שוקולד ופרלינים, מאפיין, ופלים, קרמבו, מוסים , פרפה ועוד.
תבניות לעוגות אינגליש ולחם
תבניות לאפיית לחם, באגטים, חלות ולחמניות, תבניות אינגליש לעוגות מאורכות.
בהתאם לצורך, יש להתאים את התבנית במידה הנכונה.
לרכישה לחצו כאן
תבניות שונות:
תבניות לבישול ואפייה – תבניות לטורט 2 חלקים, תבניות קוגלהוף (עם חור במרכז) ותבניות לסופלה שוקולד
תבניות נון סטיק מחולקות לפאיים אישיים, למאפין, לבראוניס, לבייגלה, לביסקוויטים ועוד..
תבניות אפיה מיוחדות לעוגות לילדים בדוגמאות שונות כגון: ברבי, כדורגל, רכבת, דינוזאור, דובי, טרקטור, כוכב, פרח ועוד…
תבניות עגולות ופאי עם תחתית זכוכית, להגשת העוגה מיד עם הכנתה.
תבניות לטארט טאטן, המיועדת להתחלת התהליך ע"ג הגז ולסיומו בתנור.
תבניות מיוחדות להכנת ארטיק ומוס בצורת ארטיק, פשוטות להכנה ומשיגות תוצאות מרשימות ביותר.
ואם תשאלו מה עוד חייב להיות בכל מטבח של אופים בבית?
ופחות חשוב, אבל נחמד שיש:
מוצרים אלו ורבים אחרים תמצאו אצלנו בבן עמי שף 04-6286951