ישנה תמימות דעים בין הטבחים והשפים בכל רחבי העולם על כך שכלי המטבח החשוב ביותר הוא סכין השף. הסכין משמשת את השפים למגוון עצום של פעולות חיתוך, קיצוץ, פריסה וקילוף. אך סכין שף אינה נחלתם רק של השפים.
כיום, לכל טבח חובב יש לפחות סכין שף אחת איתה הוא עובד במטבח. מכיוון שהשימוש בסכין הוא מרובה, חשוב מאוד שהסכין איתה עובדים תהיה איכותית. הפרמטר החשוב ביותר בזמן קניית סכין הוא נוחות השימוש, יש לשים לב שהאחיזה נוחה גם לאחר שעות ארוכות של עבודה, שהאורך של להב הסכין מתאים לצרכים שלכם ומשקל הסכין אינו כבד מדי. ככל שהסכין מתאימה יותר לכף היד שלכם, כך החיתוך יהיה מדויק ומהיר יותר והעבודה במטבח תהיה קלה, נעימה ומהנה.
קיים מגוון עצום של סכינים ובאיכות משתנה, לכן חשוב לברר מספר פרטים על הסכין לפני רכישתה?
יצרן – חשוב לברר מי היצרן של הסכין והאם יש אחריות לסכין.
פלדה – מאיזה פלדה עשויה הסכין, האם היא עשויה להחליד? ככל שהפלדה תהיה טובה יותר כך הסכין תהיה עם עמידות רבה יותר לשנים ארוכות.
התאמה לכף היד – חשוב לבדוק את מידת ההתאמה של הידית לכף היד, ככל שההתאמה תהיה טובה יותר, כך יהיה קל לעבוד בנוחות ובקלות במשך זמן רב.
שימוש – לא כל אחד מאיתנו הוא שף במסעדה, לפני שאתם רוכשים סכין במאות שקלים, כדאי לבדוק, מה השימוש השכיח ביותר לסכין במטבח האישי שלכם. רוב סכיני השף/מטבח הינן חלקות – המקנות מרחב גדול של שימושים, ירקות, בשר, גבינות ועוד. אך ישנם סכינים משוננות המתאימות לירוק ופירות רכים, ללחם ועוד. וגם סכיני קילוף, פירוק עוף, דגים ועוד
ידית – קיימות ידיות מחומרים שונים (בקלית, פלסטיק, מתכת ועוד), מה החומר הנעים ביותר לכף היד שלכם? חשוב לבחור ידית המתאימה לכם ותקל על פעולות הקיצוץ והחיתוך.
משקל – הסכינים הגדולות והכבדות נראות מרשימות ומקצועיות, אך הן עלולות להיות כבדות מדי בשימוש ארוך.
אורך הלהב – התאמת ארוך הלהב לשימוש, ישנם להבים לשימוש כללי החל מ14 ס"מ ועד ל 35 ס"מ ואף יותר.
טווח המחירים של הסכינים הוא עצום ומתחיל בעשרות שקלים ויכול להגיע אפילו לאלפי שקלים.
במידה ואתם מחפשים סכין שף מומלצת, הגעתם למקום הנכון! אנו מייבאים סכיני שף איכותיות במחירים אטרקטיביים, הסכין מיועדת למגוון רחב של שימושים ופופולרית מאוד במטבחים מקצועיים וגם בשוק המוסדי. אם ברצונכם לשמוע פרטים נוספים על הסכין שתתאים לכם, אתם מוזמנים לצור איתנו קשר בטלפון: 04-6286951, או בכתובת האימייל: KerenO@natalicake.com